Снимка pixabayРуската зима е нарицателно за непоносим студ. В преспите на

...
Снимка pixabayРуската зима е нарицателно за непоносим студ. В преспите на
Коментари Харесай

Руското правителство спасява котешкото население от студа

Снимка pixabay

Руската зима е нарицателно за нетърпим мраз. В преспите на Русия са измръзвали бойците на Наполеон и Хитлер, пандизчиите от ГУЛАГ и... бездомните котки.

Точно поради тях преди дни държавното управление на Руската федерация, ръководено от Дмитрий Медведев, издаде разпореждане в многоетажните домове наложително да има отворен отдушник към мазетата, написа Cross

 

Целта, обяснена от самия Медведев и от вицепремиера Виталий Мутко, е да се подсигурява оцеляването на бездомните животни - най-много на котките, които не могат да оцелеят в непоносимите студове. Прозорците към мазетата би трябвало да бъдат отворени целогодишно, с цел да се обезпечи опция на котките да влизат и излизат, когато си пожелаят.

Постановление №1498 от 23 ноември е изцяло съществено и към този момент е парафирано.

Дмитрий Медведев е същински почитател на котките. Любимият му котарак Доротей е бил във фокуса на медиите неколкократно. След слух през 2012-а в Туитър, че е липсващ, е било проведено издирването му. Включили са се консуматори от целия свят. Медведев тогава персонално разгласява фотографията на Доротей, с цел да потвърди, че „ котето на никое място не е бягало ".

Доротей е бил обявяван за едно от най-влиятелните животни в света. Смъртта му през 2014 година към момента е единствено предмет на спекулации и догадки, само че притежателят му - министър-председател на Русия - явно е поел под крилото си всички котки в страната.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР